Eigen initiatieven en ontwikkelingen

Naast reguliere ontwerp opdrachten voor ontwikkelaars, woningbouwverenigingen, gemeenten en eindgebruikers (zowel zakelijk als particulier), wil BNB architecten ook zelf te ontwikkelingen. Door dit zelf te te doen leer je de belangen en invalshoeken van alle aspecten van het proces en alle betrokken partijen beter te begrijpen.

In deze eigen ontwikkelingen proberen we eigen relevante thema’s en innovatie te incorporeren die bij reguliere opdrachten vaak niet aan bod komen. Hiermee proberen we voor trekker te zijn of voorop te lopen in ontwikkelingen. In deze projecten kunnen we ons eigen ambitieniveau bepalen en experimenteren.

Met name in de eigen ontwikkelingen komen dan ook thema’s voor als, collectief zakelijk opdrachtgeverschap (czo), collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo), woon coöperaties, (massief) houtbouw, rainproof en klimaat adaptief, open bouwen (flexibel bouwen), transformatie, woon kwaliteit en middel dure huur.

BNB gelooft enorm in de meerwaarde en kracht van het gelijkwaardig samenwerken. Een samenwerking waar iedereen over zijn eigen grenzen heen kijkt en laat kijken waar je elkaar helpt, versterkt en uitdaagt. Dat start al met onze eigen werkvloer XOOMlab

Als ontwikkelend en initiatief nemend architect krijg je met alle aspecten uit de bouw te maken. Naast het ontwerp ook over proces, financiën, siko’s, haalbaarheid, eindgebruikers.

Alle kennis opgedaan in onze eigen ontwikkelingen en samenwerkingen geven extra inzichten en ervaring. Deze worden weer ingezet in reguliere projecten.

eigen ontwikkelingen met overkoepelend thema:

Eureka,
80 a 100 middenhuur woningen/Buurtcentrum (Woon coöperatie)
PopWood,
3 appartementen (massief houtbouw)
HighEnd,
16 appartementen (rainproof)
White Block,
2 woningen (eindgebruikers)
BlackJack,
familie appartementen hotel (energie neutraal flexibel bouwen)
BlackJack,
32 woningen/bedrijfsruimte/horeca/hotel (collectief opdrachtgeverschap, energie neutraal, flexibel bouwen)
Jan Lighthart School,
19 woningen (transformatie, middel dure huur)
De x-en,
3400m2 bedrijfsruimte (collectief zakelijke opdrachtgeverschap)
10 x anders,
10 particuliere woningen (medeopdrachtgeverschap)