Appartementen in 100% CLT

In de Buiksloterham in Amsterdam is het hoogste punt bereikt van WaveWood. Het casco van het appartementenblok is 100% massief houtbouw (CLT). Door het gebruik van CLT (Cross Laminated Timber) wordt er in onze eigen ontwikkeling geen CO2 uitgestoten maar juist 102m3x718kgCO2/m3= 73.236 kilo CO2 opgeslagen.

Voor de gemiddelde auto is een uitstoot van 95gr/km toegestaan. (bron autoweek). De omtrek van de aarde is 40.000km. Dat wil zeggen dat de opslag in dit gebouw evenveel CO2 bevat als je uitstoot in 20x de aarde rond rijden.

Het casco is in 3 dagen gemonteerd.
Ook alle binnen wanden zijn van CLT
Alle wanden en het plafond van hout blijven in zicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s