HighEnd voorbeeld project rainproof Amsterdam

Ons project HighEnd in de Buiksloterham is voorbeeldproject geworden voor Amsterdam Rainproof. Een initiatief van de stad Amsterdam om iedereen te laten zien welke initiatieven er in de stad zijn en wat je zelf kan doen aan wateroverlast, hittestress en droogte. (klik op bovenstaande foto voor meer informatie)

Balkons met groene tuinen, luifels en een blauw dak met pv cellen. Het gebufferde water wordt gebruikt voor de bewatering van de balkontuinen. De tuinen geven behalve koeling aan de gevel en grotere biodiversiteit ook een prachtige beleving vanuit de woning op elke etage.
groene balkontuin en groene woonscheiding geven ook van binnenuit een groene beleving
Het concept van Rainproof concept van HighEnd is uitgewerkt met en gerealiseerd door de dakdokters. Het blauwe dak werkt als waterbuffer. Het gebufferde water loopt via een verborgen waterhuishouding naar de ondergelegen balkons. Hier liggen ook gedeeltelijk bufferkratten in met daarop een serieuze laag substraat voor de planten. Als de kratten vol zijn loopt het water door middel van een simpele overloop door naar het volgende balkon etc. In de het onderste balkon zit een Smart Level. Deze signaleert als de buffer hier droog komt te staan en geeft een signaal aan de Smartdrop op het blauwe dak welke het bufferwater weer vrij geeft voor verdere doorstroming. Ook als bewoners er weken lang niet zijn krijgt het groen voldoende water.
Groen aan de gevel geeft een temperatuurdaling van 2 tot 3 graden
Het blauwe dak bestaat uit 8,5cm bufferkratten. Hier overligt een doek waarover het grind komt met daarboven de pv cellen. Het water koelt de pv cellen welke hierdoor een hogere opbrengst hebben.
ontwikkeling: Harvey Otten, Joost Vorstenbosch, Rene de Prie, Dirk Jan van Wieringhen Borski, Vink Bouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s